tag:blogger.com,1999:blog-7497753700987513928.post8387549705514353452..comments2023-05-11T10:41:40.519+02:00Comments on Gluteeni ongelmana-: Suomi ja keliakian historiasta sekä oireista Kirjallisuuttahttp://www.blogger.com/profile/16148723032772961328noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7497753700987513928.post-59145279815022105222010-06-02T17:44:15.258+02:002010-06-02T17:44:15.258+02:00Odota, Kirjoitan vastauksen kun ehdin. Huomasin ko...Odota, Kirjoitan vastauksen kun ehdin. Huomasin kommentin vasta tänään. <br />Ruotsin paras lapsikeliakia lääkäri Henry Ascher on ollut älimeren konfliktin laivaueessa Sfendoni laivassa mukana.Kirjallisuuttahttps://www.blogger.com/profile/16148723032772961328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7497753700987513928.post-9668003907077871352010-06-02T17:41:41.485+02:002010-06-02T17:41:41.485+02:00odota hetkinen, tänään vasta sattumoisin luin komm...odota hetkinen, tänään vasta sattumoisin luin kommenttisi, mtua nyt en ehdi vastata. Jonkin ajan päästä kyllä. <br />leaKirjallisuuttahttps://www.blogger.com/profile/16148723032772961328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7497753700987513928.post-27110315132344023752010-03-27T11:47:55.081+01:002010-03-27T11:47:55.081+01:00Hei, ensinnäkin kiitos mahtavista sivuista! Toisek...Hei, ensinnäkin kiitos mahtavista sivuista! Toiseksi, olisin kysynyt sinulta, kun näytät perhetyneen hyvin laajastin gluteenin ja keliakian väliseen yhteyteen, olisiko sinulla heittää jotain tutkimusta/artikkelia/raporttia tms. joissa kerrottaisiin elintarviketeollisuuden käyttämän lisätyn gluteenin epäillystä yhteydestä keliakian lisääntyvyyteen? Kuulin nimittäin tällaisen väitteen eräältä elintarvikealan konsultilta. Hän nimittäin kertoi, että Ruotsissa olisi ollut lyhyt kokeilu lisätä teollisiin lastenruokiin gluteenia ja tähän samaan ajanjaksoon liittyi piikki ruotsalaisten pikkulasten keliakiadiagnooseihin. Hän myös esitti, että vienan karjalasta ei keliakiaa löydy (toisin kuin itäsuomesta) vaikka geeniperimässä on paljon samaa, mutta karjalassa käytössä on perinteinen hapanjuurikäymismenetelmä, joka pilkkoo ? gluteenia ? tai ainakaan siellä ei syödä teollista leipää, johon gluteenia suorastaan lisätään?<br />Minulla ei harmi kyllä ole enää nykyisin pääsyä yliopistojen koneille ja tiedeartikkelitietokantoihin, muuten voisin etsiä näitä itsekin.Syömäri Jantunenhttps://www.blogger.com/profile/12776641191146275739noreply@blogger.com