Jerusalemissa
kävimme viime keskiviikkona tapaamassa ystävääni Alisaa. Hän
oli ostanut meitä varten mm. gluteenittomia keksejä.
Gluten Free Crackers.
Garlic
et Rosemary
Certified
GF. No artificial colors or flavors, pareve .
Tavaramerkki:
Manischewitz Quality since 1888.
Tämä 120 vuotta
toiminut firma on tuottanut vuodesta 1940 maukkaita keksejäkin ja
nykyisin niitä saa myös gluteenittomina.
Firman
gluteenittomsita tuotteista mainittakoon:
-
Gluten Free Matzo Ball Mix
-
Gluten Free Noodels
-
Gluten free matzo-Style Squares
Pääsiäiseksi:
-
Gluten Free Cake Mixes
-
Gluten Free Macaroons.
Product information
Gluteeniton suklaakeksi.
Israelinmatkallamme
löysimme monista suurista elintarvikeliikkeistä (Neton, Ica-Maxin
ja Lidlin kaltaisista) gluteenittomia elitnarvikkeita, jopa
Euroopasta tunnettuja merkkejä kuten Schär mutta myös paikallisia
tuotteita. ( Jääkaapin puolella oli merkattuna LeLåGluten –
hylly pakastetuotteita varten).
Suklaakeksi
Eräs kahvin kanssa
sopiva pikkuleipä oli suklaakeksilaji, jolla oli monta nimeä
paketissa:
Galleta,
biscuit,keks, biscotto, bolacha, ( myös venäläinen ja
kreikkalainen nimi), keksz, kex.
Myös löytyi
suomalainen sana (FI) keksi ja suomalainen selitys:
Aineet:
Suklaamuruja 25%,(sokeria, kaakaomassaa, kaakaovoita,
emulgointiaineena soijalesitiini, , aromiaineita. Maissijauhoa
kasviöljyä: Runsasöljyhappoista auringonkukkaöljyä 16%,
sokeria, maissitärkkelystä, maissiglukoosi- ja fruktoosisiirappia,
, kaakaopulveri 4%, nostatusaineena natrium- ja
ammoniumvetykarbonaatti, suolaa, emulgointiaineena toimii
soijalesitiini, kuitua 4,3 g/100g.
Energiasisältö:
498 kcal / 100 g.
Proteiinia 4,4 E%
Hiilihydraattia 64 E%, rasvaa 24 E%.
Tätä keksiä
löytyy myös Ruotsista yksinkertaisessa ruotsalaisessa pakkauksessa.
Tässä israelilais- pakkauksessa ei ollut tekstiä hebreaksi, mutta arabiaksi
löytyy. Onkohan tuo Gullo´n firman merkki? Hebreaksi on pakettiin liimattuna kuitenkin
lisälappukylkeen Päärabbinaatista. (Kosher parve)
Muistiin 17.5. 2017
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar