Jos suostutaan vähentämään vehnärasitusta, gluteenin osuutta vehnässä , ja keliakikoilla vehnäperäisiä valmisteita, polyglutamaattien ja joidenkin tiettyjen toksisten pätkien aiheuttama kokovuotinen rasitus pienenee olennaisesti, SEKÄ jos vähennetään raffinoitu sokeri minimiin ja rasvojen käytössä ollaan kohtuullisia, vähenee diabetesrasitus. Liikunnan tulee olla kohtuullista, ei ylirasittavaa.
"Bad guys" ovat liikamäärissä konsumoituja" good guys" tekijöitä.
Glutamiini ja glukoosi ovat ihmisen energian suhteen peruspolttoaineita solutasossa. Peruspolttoainetta ei kannata syödä sen solutasokoossa, kun kerran on hampaat suussa syömistä varten. Ei ravinnon tarvitse olla ruoansulatuksen lopputuotemuodossa. Normaali aineenvaihdunnallinen muokkausjärjestelmä on sitä varten olemassa.
Gluteeni sisältää tiiviit pakkaukset polyglutamiinia (QQQQ tyyppisiä pätkiä ja voi olla yksi syy aineenvaihdunnan muuttumiseen diabeettiseksi.. Ja jos liikamäärän takia arvokas kehon polttoaine ei jostain syystä ehdi pilkkoutua aminohappokokoon ( erillinen Q ja E ) , jää allergeenisiä peptidejä ja tulee niitä tTG vasta-aineita josta on joka kudoksessa lopulta haittaa. Ei voi sanoa että kyse olisi antiikin ajoissa asti esiintyneen entsyymin puutteesta, sillä kyse voi olla vain yksipuolisen yhä vaikeammin suolatettavan rakenteen massiivisesta ja lisääntyvästä tarjonnasta aineenvaihdunnalle näin aikojen lopussa.
Keliakikon dieetin optimointi tulisi olla niin tarkka että tTG vasta-aineet ovat negatiiviset.
Ja tietysti on paha seikka jos kaikkien hyvien neuvojen jälkeen, paino on epävakaa ja lisääntyy lisääntymistään , jolloin tulee ikädiabeteksen ongelmistoa.
Mutta varsinkin lapsuudessa on suotavaa välttää moderneja päätetuotemuotoja ruoan ravintoaineista.
Niistä puuttuu ensinnäkin fytiini, orgaaaninen fosfaatti ( kehon tärkeimpioä antioksidantteja) . Ihme ettei useammalla ole lapsuuden diabetes, kun on sellainen suoraan vereen menevä ravinto.
Lapsille olisi hyvä oppi nakertamaan joitain soveltuvia papuja,,siemeniä, pähkinöitä karamellien sijasta, mitä tahansa luonnon tarjomaa terveellistä jotakin, mutta ei niin paljon sokeria ja karamelleja. Tietysti lapset tarvitsevat useita välipaloja. On vaikea edes antaa neuvoja, koska nykyajan lapsilla on allerginen valmius niin suuri, koska öljyt ovat hyvät ja arakidonia on varmasti joka solussa runsaasti. Minun lapsuudessani ei ollut kasvisöljyä käytössä, joten anergia oli yleistä- meillä tosin sellaiset ksviöljyn vajeet korvasi isäni innostus amerikkalaiseen tapaan käyttää pähkinöitä runsaasti kotona- balansoituna rusinotten kansa. Toinen seikka sitten on se että oli aina taiveihottumaa. Siis ON VAIKEA antaa kenellekään mitään hyviä neuvoja. Jollain tavalla kuitienkin olen sitä mieltä että allergioiden yleistyminen saattaa merkitä sitä, että tavallisen voinkin voisi ottaa käyttöön varsinkin lapsuudessa. Siitä ei tule niin paljon arakidonihappoa. Toisaalta maito ja maitorasvat ovat hyvä lähde keuhkonsuoja-aineille, koska niistä saa palmitiinihappoa keuhkolesitiinin muodostukseen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar