Seitsemännen kansainvälisen keliakiasymposiumin ( 5- 7. syyskuuta 1996 Tampere (FINLAND) abstrakti numero 135 löytyy nyt PubMed hakulaitteella ja on seuraava:
Muistiinpanovihossani on tästä abstraktin aiheesta myös luento-osuus näiltä tutkijoilta. He olivat saaneet hajoitettua entsymaatisesti pepsiinillä ja trypsiinillä Durumvehnän proteiinien gliadiinsita fraktioita, joissa koeputkitutkimusten ( in vitro) mukaan ei ollut toksista vaikutusta suolen soluun. He alkoviat tarkemmin tutkia peptidin sisäraeknenta ja päätyivät kymmenen aminohapon jaksoon. He merkkasivat tämän B-fraktioksi, jonka molekyylipaino oli 1157, 5 ja kutsuivat tätä peptidiä tällä nimelläkin 1157,5. He syntetisoivat sitä pätkää jonka aminohapot olivat (H2)N-QQPQDAVQPF-COOH. He huomsivat että fraktio B esti frraktio C:n toksisuuden koeputkessa, kun tutkittiin suolisolun suhteen. He sanoivat luennossaan että mahdollsesti on löydettävissä jokin peptidirakenne, joka avustaisi gluteiinitoksisuuta vastaan in vivo ( elävässä kehossa, eräänlainsen tulevaisuuden "suojapeptidi". Sen verran kiinnosotava asia, että katson miten tämän outolaisen gliadiinipeptidin tietellinen jatko sitten oli. Vai katosiko tämä tieteenhaara netistä. Itse alan olla sitä mieltä, että vilja pitää hajoittaa peptidijaksoista, jotka ovat toksisia, jo ennen kuin ihmiset syö ne. Silloin et tarvitsisi esim odotaa että lapset syövtä ensin 2- 4 vuotta väärää ruokaa, ja sitten yhtäkkiä teho-osaston tasolta asit koetetaan diagnosoida onko suolen pinta vielä ehjä. Tulisi yhteiskunnalle havlemmaksi hydrolysoida prolamiinit valmiiksi ja samalla riittäisi kyllä koko maailmalle ruokaakin paremmin kun prolamiinit on tehty saatavaan muotoon. maailman tergeystilanne kohentuisi olennaisesti ja syöpä vähenis, saati siten allergiat ja suolsitotaudit. kaikki vilja pitäisi tosiaan käyttää uusissa viljan käsittelytehtaissa . Eihän sitä enää syödä perunasta sen salaatillista antia. Monessa juureksessakin on kovasti toksiineja ja ne ovat kuitenkin stapelvara-
Vuodelta 2000 löytyy vielä yksi tarkennustutkimus asiasta. ja siinä mainitaan peptidirakenteen aminohapot.
Vuoden 1996 abstraktia edelsi peptidin agglutinaation estokyvyn tutkimukset kooeputkessa vehnän, ohran, rukiin ja kauran prolamiinien agglutinaatiovoimia vastaan.
MAC = Minimal Concentration of Cell Agglutination ( mg/L)
MIC = Minimal Concentration required to complete Inhibition of Cell agglutination induced by a peptide concentration 6 x higher than the minimal concentratioon needed to agglutinate practically all the cells.
Abstraktin työ johti tarkentaviin jatkotutkimuksiin, joista on artikkeli vuodelta 2000.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10771132
Näyttää siltä että löytöpeptidillä on edelleen mainetta aglutinaation estäjänä koeputkessa.
LÄHDE:
All on Coeliac Disease. Editors Pekka Collin, markku Mäki. Free paper Abstracts. Seventh International Symposium on Coeliac Disease. September 5-7, 1996. Tampere Hall, Tampere Finland ISBN 952-9705-07-7
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar