Sitten tapaan katsoa painoni, sillä minulla se muuttuu herkästi energiankäytön, liikkumisen ja suolan ja proteiinin käytön mukaan. Jos joka päivä peräklkäin esim nousee paino, tarkistan että liikun enemmän ja vältän liika suolaa ja liika proteiinia. Ja varsinkin vältän syödä jotain juhla-ateriaa iltamyöhään- mihin lankeaa kun käy tuttavilla.
Niin. Siis tänään on nämä variabelit normaaleina ja otan normaalin aamiaisen:
Kulhollinen laktoositonta jogurttia ja GFD FINAX-mysliä.
Rusticoleipää (Schär) 2 siivua , margariinia. Suodatinkahvia ( Caribialainen aromi) ja vähän maitoa kahvissa. Margariinin rasvapitoisuus on 39% ja suolapitoisuus 1,5 g.
Keitän yhden kananmunan.
otan aamuvitamiineja: Tänään ACO kalanmaksaöljyä 1 tlk. Folacin puoli tablettia..
Sitten myös päivän tavalliset lääkkeet (Levaxin, Diureettia puoli tablettia, ja Atacandia 1/4 tablettia..Lasillinen vettä. Tietysti noita lääkkeitä olisi pitänyt ottaa ennen ruokaa, mutta nyt vain otin ruoan jälkeen. Sattuuhan sitä. Ja sitä paitsi en oikein tiedä kumpi on parempikaan, jotta saan stabiilin vaikutuksen pulssiin ja verenpaineeseen. Minun verenpaineeni toimii kuin meren pinta. Joskus se tuottaa edeltä arvaamattoman sahaavan hyökylainesarjan. Luulen että se on jokin fysiologinen seikka enkä saa sitä näppeihin. Ei ole olemassakaan jotain verenpainelääkettä, jota voisi ottaa konemaisesti koko ajan vuodesta toiseen. ja omata optimaaliset arvot ja normaalin reaktiivuuskykynsäkin samalla.
Aamupalassani ei ollut yhtään lisäsokeria, mutta valmiselintarvikkeissa mainitaan kyllä sokeripitoisuuksia seuraavasti: GFD- Myslissä on sokereita 18 g/ 100 g. Maidossa on sokerilaatuja 3,1 g / 100 g.
- Sitten teen vohvelitaikinan valmiiksi lounasta varten.
Tähän vohvelitaikinaan teen vesipohjaan seuraavan lisäyksen. 1 kananmuna, vähän maitoa, rahkapurkin loppurahka. 1 rkl pellavansiemeniä, 1 rkl hirssihiutaleita, 1 rkl tattarihiutaleita, 2 rkl Fibrex- kuitua, 1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä ja tilkkanen oliiviöljyä.
En aseta suolaa tässä vaiheessa. Vasta siten kun olen tehnyt vohvelia, ja kokeillut sen tämänkertaista makua, sillä maito ja rahka mm sisältävät vähän suolaakin. Nyt taikina saa olla jääkaapissa lounaaseen asti. Siinä olevat osaset ottavat vettä ja konsistenssi muuttuu, joten konsistenssi pitää tarkistaa ennen kun alkaa tehdä vohvelia. Lailas-jauhoa ( vihreästä paketista) on sitten lisätty sen mukaan, että taikina tuntuu nyt hyvältä ja sopivalta paksuudeltaan. Mahdollsesti parin tunnin päästä pitää lisätä vettä vähän.
Tiistaiaamu 23.8. 2016
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar