Jos ravinto on aika samanrakenteista kuin ihmiskudos, siis animaalista, luulisi ruan sulamisen olevan joittenkin kudostyyppien suhteen helppoa, mutta ihminenhän syö myös kasviksia ym sekaravintoa, jonka rakenne poikkeaa ihmisen peptidirakenteista ja ihmisen aminohappokombinaatioista- eri puolilla maapalloa kasvisten osuus ravinnosta on erilainen, kuten animaalisperäisen ruoan osuuskin, joten entsymaattinen varustuskin voi olla eri puolilla maailmaa erilainen.
Jos ravinnon proteiinikobinaatiot ovat tehdyt hyvin monimutkaiseksi kuten tekniikan kehittyessä näin tuhansien vuosien aikana, voi tulla tilanne, että ihmisen entsyymeissä ei ole sellaisia modernin tekniikan tekemien kehovieraita oligo- ja dipeptidikombinaatiopakkauksia nopeasti purkavia entsymaattisia kykyjä.
Ns keliakia on - tai saattaa olla - vain teknisesti tehty tauti - mielestäni.
Täytynee purkaa ruokapeptidit vastaamaan ihmisen kehon ruoansulatuksen digestiivisiä kapasiteetteja, ennen kuin aletaan keksiä muita keinoja everestin glasiäärin huipulle kulkemiseen- voitaisiin kulkea tasamaatakin. Miksi ponnistella sellaista, mistä ei kuitenkaan mitään tule. miksei istuteta metsää Maahan, vaan koetetaan saada Marsiin salaattitarha tai Kuuhun terveyskylpylä.
Tietysti voi olla geneettistä heikentymää joittenkin dipeptidaasien suhteen. 20 aminohappoa voivat tehdä kombinaatioita, joihin tarvitaan 400 dipeptidaasia purkamaan niitä. Miten voidaan saada selville miten ihmisellä nuo 400 dipeptidaasifunktiota toimii. Ja sitten oligopeptidaasit- ne ovat asia sinänsä.
Dipeptides containing all
20 common amino acids in the amino and carboxyl positions were
trimethylsilylated under a variety of conditions. The dipeptides (about
200 of the possible 400) were synthesized by conventional means or
derived from polypeptides digested with dipeptidyl aminopeptidase.
Derivatives were prepared in high yield by reaction with
N,O-bis(trimethylsilyl)trifluoroacetamide in acetonitrile. Reaction
products were identified by mass spectrometry. Numerous stationary
phases and supports were compared in the gas chromatographic analysis of
the derivatives. Best results were obtained with a 0.2 X 60 cm column
packed with Chromosorb 750 coated with a 1% solution of OV-1. All Me3Si
dipeptides except those containing arginine eluted in less than 30 min
when the column was temperature programmed from 100 to 280 degrees C.
The typical mass spectrum of trimethylsilylated dipeptides contains two
significant ions used for identification: the ion derived from the amino
terminal residue by beta cleavage of the central CH-CO bond and the
molecular ion minus a methyl group. Other useful ions also have been
noted. A sufficient variety of samples have been examined to establish
predictable fragmentations which should allow the identification of all
400 possible dipeptides.
Keywords: dipeptide; trimethylsilylate; derivative; ion; mass spectrometry; mass; spectrometry; dipeptide contain; separation; amino; dipeptidyl aminopeptidase; sequence; chromatography; aminopeptidase; column;
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar