Hunajainen
tomaattikeitto, Honeyed
Tomato Soup Marak Akvanioth beDvash
(4-6 servings)
1 cup chopped
onions (Hakattua sipulia kupillinen)
4 chopped garlic
cloves (4 hakattua valkosipulikynttä)
2 tsps salt ,
(2 teelusikallista suolaa)
4 tbsps oliv oil
(4 lusikallista oliiviöljyä)
1 cup water,
(kuppi vettä)
½ tsp black
pepper, (puoli teelusikallista mustaa pippuria)
2 tbsps honey,
(2 lusikalliista hunajaa)
5 cups (1
liter) tomate juice, (yksi litra tomaattijuissia)
-
Heat oil in a large pan and gently saute´onions and garlic with the salt for 10 minutes, until translucent. Add remaining ingredients and simmer covered for 20 minutes. If a smooth consistence is preferred, blend. Serve hot or cold with croutons.
Suomeksi: Kuumenna
öljy isossa paistinpannussa ja varovasti, vähässä öljyssä,
paista sipulit suolan kera noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat
läpikuultavia. Lisää muut ainekset ja kiehuta matalalla lämmöllä
kannella peitettynä 20 minuuttia. Jos halutaan tasaisempaa
konsistenssia, voi sekoitata. Tarjoa kuumana tai kylmänä
soppaleipäpalojen kanssa (crouton).
PS. Tomaattijuissin
teen lisäämällä 500 grammaa passeerattua tumaattia vettä niin
että tilavuudeksi tulee 1 litra. Tomaattikeitossani ei ole
valkosipulia mukana. Käytin vain yhden laadun sipulia.
Leipäpaloina käytän
maissikekseistä murrettuja paloja. Suolamääräksi asetin vajaan
1 tlk. Hunajamäärä 2 tlk. Myös öljymäärän puolitin.
Pohjolassa suolan tarve on vähäisempi kuin subtropiiksissa. (Engl.
resepti on subtrooppiseen ilmastoon).
Muistiin 12.9. 2016
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar