Lasivuokaan pohjalle rypsiöljyä 2 rkl.
Pakastekalan palasia 200g. ( 100 g /henkilö).
Palat asetetaan öljyn päälle.
Sirotellaan valko ja mustapippuria palojen päälle sekä suolaa hieman.
Asetetaan palojen päälle ja vuokaan tasaisesti kahden sipulin siivut.
Peitetään pakastevihanneksilla sipulit ja kalapalat. ( kukkakaalia ja wook-vihanneksia)
Vispataan keveästi 2 kananmunaa, lasillinen maitoa ja lasillinen vettä, Maustetaan hieman ja valutetaan vihannesten päälle tasaisesti.
Asetetaan alumiinifolio lasivuoan päälle ja lämmitetään vuokaa 1 tunti 175 C-asteessa.
Sitten aukaistaan uuni, poistetaan folio ja annetaan vuoan olla vielä jälkilämmössä sillä aikaa kun valmistetaan pasta tai riisi. Tarkoitus ei ole ruskistaa vihanneksia tai kalaa , ainoastaan kypsentää ja pehmentää lämmöllä.. Kypsänä munamaitoliemi on kokkeloitunutta vihannesten ympärillä.
Keitin tässä kupillisen riisiä kupillisessa vettä, hieman suolaa. Ensin kiehautin veden ja sitten asetin pikkukattilan kannen päälle ja annoin kiehua miedoimmalla lämmöllä 20 minuuttia, että riisi olisi kypsää. .
Tuorevihanneksena yksi varsisellerin varsi.
Riisin ja kalavuoan jälkiruokana omia leipomia Saaristolimpun siivuja pakasteesta , margariinia päälle
ja kuppi maitokahvia ( suodatinkahvia)
Saaristolimpun resepti on LAILAS- jauhopakkauksessa ( vihreä pakkaus).
15.9. 2016
torsdag 15 september 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar