Leta i den här bloggen

onsdag 14 september 2016

Virviläsoppa

RUOKARESEPTIT

RUOKA-ALMANAKKA vuodelta 2006 January Tammikuu.

VIRVILÄSOPPA Lentil Soup, Marak ´Adashim

6-8 servings 6-8 annosta
11/2 cups lentils 1 1/2 kupillistä virvilöitä
1 large diced onion Yksi iso sipuli pieniksi kuutioiksi paloiteltuna
2 crushed garlic cloves Kaksi valkosipulin kynttä pieninä paloina
2 diced sticks celery 2 varsiselleriä kuutioiksi leikattuina
1 diced carrot 1 porkkana kuutioiksi leikattuna
2 tbsp olive oil 2 rkl oliiviöljyä
6-7 cups water 6-7 kupillista vettä
2 tbsp soup powder 2 ruokalusikallista soppapulveria
salt, pepper suolaa, pippuria
½ tsp cumin ½ teelusikallista kuminaa

  • Soak lentils overnight. 
  • Saute´ onions and garlic in olive oil for 5 mins. 
  • Add vegetables and drained lentils and fry 2-3 more mins. 
  • Add water, seasonings and soup powder (glutenfree) cover, and simmer for än hour. 
  • Serve with croutons. (Glutenfree) 
  • Optional: add 3 sliced frankfurters or smoked meat and cook a few more mins.


OHJE: Liota virvilöitä yön yli.
Paista sipulit ja valkosipuli oliiviöljyssä 5 minuutin ajan.
Lisää vihannekset ja valutetut virvilät
ja paista öljyssä vielä 2-3 minuutin ajan.
Lisää vesi,mausteet  ja soppajauhot. (Tässä asetin pellavansiemeniä kuminan ja jauhojen sijaan)
 Peitä kattila kannella ja kiehuta matalalla lämmöllä tunnin ajan. Tarjoile keittoon sopivan leivän kera.( Gluteeniton näkkileipä)
Keittoon voidaan myös lisätä kolme (gluteenitonta)  nakkia ( frankfurtin makkaraa tai savustettua lihaa) palasina ja keittää vielä viisi minuuttia

*.
Ps. Hebrealainen sana ”3 naknikiot” tarkoittaa suomeksi kolmea nakkimakkaraa ja englantilaisessa käämnöksessä sanotaan ”frankfurter tai savustettu liha”
Oxford sanakirja selittää makkarasta ja nakkimakkarasta:
naknik= sausage, baloney, wurst
naknikija , naknikit = small sausage, hot dog, frankfurter, wiener(Am.) , monikko: naknikiot
Huom:
Suomalaiset kuumassa ilmassa  tai saunottuaan  käyttävät luonnollisesti paljon suolaista makkaraa.
Makkarat ovat  hyvin suolaisia.  jos niitä lisää keittoon, ei kannata lisätä muuta suolaa.

Inga kommentarer: