Luonollisesti maailmassa on kaikenlaisia muitakin kasveja kuin kotimainen vilja vehnä, ruis, ohra ja kaura ja niiden kuidut. Siis suurin osa maailman elintarvikkeista olisi periaaeessa gluteenitonta. tietysti kaikkien elintarvikkeiden peptidijaksoja ei ole analysoitu suolistoreaktion suhteen ja varmaan on joitain sekvenssejä joista tulee samantapaista reaktiota kuin näiden gluteenia muodostavien viljojen prolamiineista ja gluteliineista. Arvelen niin.
Mutta ylipäätänsä kuidusta on mukava tietää jotakin.
Aikoinaan tein muistiinpanoa Spille,r A Gene-kirjasta ja siinä kerrottiin kuitulaaduista ja niiden molekulaarisista koostumuksista. Otan tähänkin blogiin muistiin.
- Kun nyt haen netistä GENE A SPILLER kirjasta viite tietoa , löysin häneltä myös Kaffeiinista kirjoitusta vuodelta 1997 Olen pohtinut kovasti kaffeiinin merkitystä ihmiskeholle ja varsinkin genomille, sillä en ole viime aikoina enää sietänyt kahvia kuten aiemmin. ( P.s. 2021: Jouduin vaihtamaan gevalia kahvin toisiin laatuihin. Gevaliassa on hiven gluteiinirakennetta.)
Otan tämän sattumalöydön sitaattina:
CRC Press, 9 okt. 1997 - 384 sidor
Caffeine by
more…
,
Caffeine-found in tea,
coffee, mate, cola beverages, cocoa, and chocolate products-is an
integral part of the diet of many people. Caffeine answers questions for
a broad range of readers interested in the effects beverages and foods
containing this dietary methylxanthine have on human health, nutrition,
and physiological functioning.
Chapters 1
and 2 offer an introductory, concise overview of the chemistry and
analysis of methylxanthines. In Chapters 3 through 8, each natural
product-tea, coffee, maté, and cocoa and chocolate products-is described
in terms of botany, cultivation, processing, composition, and
consumption patterns. Consumption of caffeine is also examined in detail
in Chapter 9. Chapter 10 provides an easy-to-read overview of the basic
physiology and biochemistry of caffeine. The ergogenic, cognitive, and
emotional effects of caffeine are discussed in Chapters 11 and 12.
Chapters 13 through 16 deal with specific health effects-serum
cholesterol, cancer and fibrocystic breast disease, calcium and bone
health, and human reproduction.
For physicians, nutritionists, other health professionals, food scientists, and everyone interested in the effects of caffeine on the human body, Caffeine is a convenient, single-source reference.
For physicians, nutritionists, other health professionals, food scientists, and everyone interested in the effects of caffeine on the human body, Caffeine is a convenient, single-source reference.
----
GENE A SILLER, PhD, kuitutietämyksestä (Göteborgin Biomed. kirjaston hyllyiltä aikanaan löysin kuitukirjan. huomaan että näitä on monta nykyään netissä.
https://www.thriftbooks.com/a/gene-a-spiller/444353/
https://www.thriftbooks.com/a/gene-a-spiller/444353/
Siteeraan kuitenkin sitä vanhaa kirjaa , jota olen selaillut aiemmin. Siinä pääasiassa kartoitetaan kuituja ja niiden nimiä. Asetan eri otsikon alle. Pitänee seuloa kirjastosta näitä GENE A SPILLER teoksia kun siellä käy. Oikea kuituhan on se suoliston tärkein ruoka suolistofloran normalisoimiseksi mistä suoliterveys sitten taas versoo. Suolistoflora tekee kuidusta energia-aineita itselleen ja ihmisillekin tulee rääpe- kilojouleja niistä bakteerien tekemistä karboksyylihapoista. Niistä suolipinta esim paksusuolessa saa energiaa. .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar