Leta i den här bloggen

onsdag 27 januari 2016

Eräs toistamani ajatus

Jos suostutaan vähentämään vehnärasitusta, gluteenin osuutta vehnässä , ja keliakikoilla vehnäperäisiä  valmisteita,   polyglutamaattien   ja joidenkin tiettyjen toksisten  pätkien aiheuttama  kokovuotinen  rasitus pienenee olennaisesti,  SEKÄ jos   vähennetään raffinoitu sokeri minimiin  ja  rasvojen käytössä ollaan kohtuullisia, vähenee  diabetesrasitus.  Liikunnan tulee olla kohtuullista, ei ylirasittavaa.
"Bad guys" ovat  liikamäärissä konsumoituja" good guys"   tekijöitä. 

Glutamiini ja glukoosi ovat  ihmisen  energian suhteen peruspolttoaineita solutasossa. Peruspolttoainetta ei kannata  syödä sen solutasokoossa, kun kerran on hampaat suussa  syömistä varten.  Ei ravinnon tarvitse olla ruoansulatuksen lopputuotemuodossa. Normaali  aineenvaihdunnallinen muokkausjärjestelmä on  sitä varten olemassa.

Gluteeni sisältää tiiviit pakkaukset polyglutamiinia  (QQQQ tyyppisiä pätkiä  ja voi  olla yksi syy  aineenvaihdunnan muuttumiseen diabeettiseksi.. Ja jos  liikamäärän takia arvokas kehon polttoaine ei jostain syystä ehdi pilkkoutua  aminohappokokoon ( erillinen Q ja E ) , jää  allergeenisiä peptidejä ja tulee niitä tTG vasta-aineita josta on  joka kudoksessa lopulta haittaa.  Ei voi sanoa että kyse olisi  antiikin ajoissa asti esiintyneen entsyymin puutteesta, sillä kyse  voi olla vain  yksipuolisen yhä vaikeammin suolatettavan    rakenteen massiivisesta ja lisääntyvästä tarjonnasta aineenvaihdunnalle näin aikojen lopussa.

Keliakikon dieetin optimointi tulisi olla niin tarkka että tTG vasta-aineet ovat negatiiviset.
Ja tietysti on paha seikka jos  kaikkien hyvien neuvojen jälkeen, paino on epävakaa ja lisääntyy lisääntymistään , jolloin  tulee ikädiabeteksen  ongelmistoa.

Mutta varsinkin  lapsuudessa  on suotavaa  välttää  moderneja  päätetuotemuotoja  ruoan ravintoaineista.
Niistä puuttuu ensinnäkin fytiini, orgaaaninen fosfaatti ( kehon tärkeimpioä antioksidantteja) .  Ihme ettei useammalla ole  lapsuuden diabetes, kun  on sellainen  suoraan vereen  menevä ravinto.

Lapsille olisi hyvä oppi nakertamaan joitain soveltuvia papuja,,siemeniä, pähkinöitä  karamellien sijasta,  mitä tahansa  luonnon tarjomaa terveellistä jotakin, mutta ei niin paljon sokeria ja karamelleja. Tietysti lapset tarvitsevat useita välipaloja. On vaikea edes antaa neuvoja, koska nykyajan lapsilla on allerginen  valmius niin suuri,  koska öljyt ovat hyvät ja arakidonia on varmasti joka solussa runsaasti.  Minun lapsuudessani   ei ollut kasvisöljyä käytössä, joten   anergia oli yleistä-  meillä tosin  sellaiset ksviöljyn vajeet  korvasi isäni innostus amerikkalaiseen tapaan käyttää pähkinöitä runsaasti  kotona- balansoituna rusinotten kansa.  Toinen seikka sitten on se että  oli aina taiveihottumaa.   Siis ON VAIKEA antaa kenellekään mitään hyviä neuvoja.   Jollain tavalla kuitienkin olen sitä mieltä että allergioiden yleistyminen  saattaa merkitä sitä, että tavallisen voinkin  voisi ottaa  käyttöön varsinkin lapsuudessa.  Siitä ei tule niin paljon   arakidonihappoa. Toisaalta maito ja maitorasvat ovat hyvä lähde keuhkonsuoja-aineille, koska niistä saa palmitiinihappoa keuhkolesitiinin muodostukseen.

Inga kommentarer: