Leta i den här bloggen

lördag 10 juni 2023

Gluteenin ruoansulatuspätkistä tulee paljon QP-rakenteisiä peptidejä. proly -glutamyl- prolyl ym oligopeptidejä


Uusi  Duodecim 2023 ; 139;841.kertoo  artikkelissa  Prolyylioligopeptidaasien estäjistä apua muistisairauksien  pysäyttämiseen?

 AJATUKSIANI 10.6. 2023.

 Jos on entsyymivajetta siinä vaiheesas, missä näitä proliinj-proliini, (PP)    proliiniglutamiini (PQ)ja glutamiiniglutamiini (QQ)  ja glutamiiniproliini (QP)  sidoskohtia ei pilkkoudukaan ja  jää  eräänlaisia  T-solujen havaitsemia   oligopeptidejä ja ne ovat  antigeenejä. 

 Neuronaalinen signalointi vaatii yksittäisten  glutamiinista (Q) muodostuvien glutamiinihappojen (E) tai  GABA  gamma-aminovoihappojen  hyvää mudostumista ja sykliä.  GLU on excitatorinen, GABA inhibitorine ja GLN  antaa  vapaata  sidosenergiaa kohdissa, missaä  ei ole mahdollista käyttää isoja ATP  tai  pienempiäkään rikastuneita inositoliperäisiä  fosfaatteja  energialähteinä.  Siis Q on se ilmainen energialähde, E on  stimuloiva ja GABA inhiboiva.   Tähän ydinmoduliin reseptorisettiensä kanssa  perustuu neuronien muistin lataustoiminta ja muistin esiinhakemistoiminta.

Haitallinen rakenne on Hungington-viruksessa, sillä siinä on näitä PPP ja QP jaksoja, joita  keho ei pysty kaikilla kai  pilkkomaan proteosomissa ja  immuunivasteessa.Jptkut  virusrakenteet vehnän tapaan  suosivat näitä aminohappoja.  https://www.mdpi.com/biomolecules/biomolecules-10-01458/article_deploy/html/images/biomolecules-10-01458-g001.png

https://www.mdpi.com/biomolecules/biomolecules-10-01458/article_deploy/html/images/biomolecules-10-01458-g001.png

  https://www.mdpi.com/biomolecules/biomolecules-10-01458/article_deploy/html/images/biomolecules-10-01458-g001.png

Nyt on hiirillä huomattu että  muistin latauksessa ja esiinotossa tärkeät  aivojen etuosat hiirillä voivat  olla  muistihäiriön ayntyalue ja  siten kun on  tällaisia haittapeptidejä  paljon siihen on keksitty entsyymin estäjä. ja hiirien muisti paranee.

 

 Varmaan hieno asia , mutta tuohon järjestelmään pitää asettaa  eliminaatiodieetti:jolloin  samaan  heikkoon aineenvaihdunnalliseen linkkiin  tulisi tukea  tiukasta ( gluteenittomasta  dieetistä, jolloin näitä  oligopeptidejä ei jäisi sulamatta  niin suunnattomia määriä kehoon, mikä säätää tuollaista sekundääristi entsyymiä ylös.  Se onkin  siten paradigma, joka vain pitäisi ottaa huomioon. 

Sen sijaan että keksitään  esim  desensitoimisteitä kuten  vähemmän gluteenisen ( aveniiniprolamiinityyppisen)  kauran  palauttamista   laajalti keliakiadieettiin, voisi  löytää sen entsyymin, josta  ytimissä on kysymys primääristi. ja siten voi esikäsitellä ne sidokset ja jos  se ei auta, tekijä on myös jokin toinenkin, lektiinitaso tms. 

Toistaiseksi  suosittelen englantilaista linja, jossa ei  palautteta  kauraa vielä, koska kerran ei tiedetä primääriä  entsyymivajetta.  


 

Uusi  Duodecim 2023 ; 139;841.kertoo  artikkelissa  Prolyylioligopeptidaasien estäjistä apua muistisairauksien  pysäyttämiseen?






Inga kommentarer: