Leta i den här bloggen

onsdag 26 juli 2017

öylätti sisältää edelleen gluteenia Rooman kirkossa

https://www.thelocal.it/20170710/vatican-bans-gluten-free-bread-wine-doubtful-provenance-from-holy-communion-catholic-mass-eucharist

 Suomen luterilaisessa kirkossa on mahdollsita saada ehtoollialeipä gluteenittomana ja ehkä viinikin alkoholittomana pyynnöstä.

Keliaakikon on kuitenkin syytä välttää liian tiheitä ehtoollisia, jos  seurakunta jossa hän käy ehtoollisella,lla ei tunnsuta olevankaan tarvetta gluteenittomaan ehtoollisleipään. 
vaikka samassa hengenvedossa kirkossa rukoillaan:
 Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme, siis  meille individeille meidän individuellisti  sovellutettu  jokapäiväinen leipämme.
eikä esim "anna meille  meidän pappimme jokapäiväinen leipä".

Toinen tapa millä voi alentaa gluteenialtistusta  sakramenttiin osallistumisen frekvenssin vähentämisen ohella,   lipämäärän vähentämisellä.  Esim  ison 8 keliakikon silmisäs jättimäisen gluteenipalan9 asemasta  voi ottaa mikromurun, niin pinenn murun että se vain tarttuu sormenpäähän kiinni. siinä ei mahdu olemaan päivän  sallitun gliadiinimäärän ylittävää  gluteenimäärä.

Pitää selvittää, että hyvin tarkasti dieettiä noudattavillakin on lymfoomavaara 17 vuoden jälkeen, sillä T-solut  rasittuvat ja voivat ottaa malignin linjan. Ne havaitsevat  toksiset peptidit.   Italiassa on paljon  ongelmaa juuri siitä, että katolilaiset oat kuin miljoonat  juutalaiset Auschwitsissa menevät  apaattisesti kuooleman junaan vastustamatta  pakkoa.

Kuolemaa tulee vastustaa.

  Luonnollsiesti  tietämättömyys on suuri este,  siinä että  tämä asia vielä  sata vuotta sen jälkeen kun on alettu nähdä jotain  elintarviketekijää , joka vaikuttaa  terveyteen.

Tietysti pappien tahotla voi  esittää puolustuksen: Eivät keliakikot kuitenkaan noudata mitään tarkkaa dieettiä, joten öylätin osuus kaikessa inkomplianssissa on statistisesti merkityksetön.

Mene ja tiedä! Se joka  noudattaa huonosti  dieettiä,  tuskin välittää siitä onko öylätissä  gluteenia vai ei, jos hän saattuu olemaan kristitty ja  sattuu käymään ehtoollisella.  Ja on uskon suuntia jotka puolustavat vehnäöylättiä   Raamatun sanalla..
Jopa papit  kuolevat keliakiaan ja sen komplikaatioihin  ja  siinä tapauksessa jopa muista nopeammin. 
Toisalta keliakiian ja lymfoomaan kuolee myös niitä, jotka eivät edes käy ehtoollisella, joten ehtollissakramenttiin  sinänsä liittyvät  tervehdyttävät siunaukset ja niiden poisjääminen ovat uncertainty factor , kun asiaa punnitsee.





Inga kommentarer: