Leta i den här bloggen

fredag 10 oktober 2025

GLUTEENIA sisältäviä elinarvikkeita, mitä kaikki keliakikot eivät luonnostaan tiedä

 
 DURUM VEHNÄ
 ei tarkoita että tämä on  järkiperäistä gluteenitonta vehnää.vaan: 
vehnälaji, jota käytetään   pastatuotteissa hyvän keitonkestävyyden vuoksi. Sisältää gluteenia. ( Termi"kotimaiset viljat" on harhaan johtava. Gluteenipitoisuuteen ei vaikuta maaperän maantieteellinen sijainti, vaan  viljalaadun   geeni ja lopuksi myös viljan käsittely, sillä jyviä voi  tulla eri viljoista  jauhoon ja muodostaa  gluteenikontaminaatiolähteen) 
 
KAMUT-VEHNÄ
vehnän lajike. Sisältää gluteenia.
 
MALTAAT
sisältävät gluteenia.
 
OLUT osa olueista on tutkimuksen mukaan gluteenittoman rajan (0.3%) alapuolella. Sisältää gluteenia.
(On  nykyään olutta, joka on  gluteenittomaksi  asti käsitltyä. ) 
 
SAHTI ja KOTIKALJA
eivät sovi keliaakikolle. isältävät gluteenia.  ( henkilökohtaisesti minulla oli  stabiili aversio suomalaista kaljaa , jopa sen tuoksua kohtaan, jota  kasvuympäristössä aikuisille tehtiin maidon rinnalle juotavaksi päivittäinkin).
 
SPELT-VEHNÄ
alkuvehnän muoto. Sisältää gluteenia.
 
OHRATÄRKKELYS(Ohrakas)
Sisältää gluteenia.
 
Taxonomia POOIDAE
  he Pooideae are the largest subfamily of the grass family Poaceae, with about 4,000 species in 15 tribes and roughly 200 genera. They include some major cereals such as wheat, barley, oat, rye and many lawn and pasture grasses. They are often referred to as cool-season grasses, because they are distributed in temperate climates.[1] All of them use the C3 photosynthetic pathway.


Inga kommentarer: