Leta i den här bloggen

tisdag 14 januari 2014

Gluteeniton lätty

Jos ei ole vohvelirautaa voi tehdä teflonpannussa  lättyjä  esim seuraavasta taikinasta. Teflonpannuun ei tarvitse  joka välissä lisätä öljyä.

Peruspohja: 
Vettä
Kananmunaa
Puoli desiä  oliiviöljyä
FINAXin   gluteenittomia  karkeita jauhoja , näitten avulla  tehdään taikinan konsistenssi sopivaksi ja korjataan konsistenssia  tarpeen mukaan.
Maitoa tai jogurttia voi lisätä   jonkin verran,  1-2 desiä. Ei ole välttämätöntä.

Seuraavia  1-2 rkl lisäravinteeksi: 
Pellavansiemeniä
FIBREX- kuitua
Seesamin siemeniä
Hirssihiutaleita
POLENTA- maissia
Hienoa sokeria 
Soijajauhoa 

Mausteeksi:
Suolaa
Vaniljasokjeria
Kanelia

Valmiit lätyt voi syödä  esim.kokonaisista  punaisista  punaherukoiasta  tehdyn  sokeroidun hillon kanssa.Kaikki  marjahillot tehdään syksyllä siten, että  marjan koko osa tulee  hilloon, jotta kuitupitoisuus  nousee hillossa.




1 kommentar:

Herman Aho sa...

Toinen resepti on:

Yksi banaani muussataan, ja sekoitetaan kahden kananmunan kanssa joka paistetaan kookosöljyssa, ei tarvi makeutusaineita.
Hyvä mustikoiden tahi mansikoiden kera.