Leta i den här bloggen

måndag 12 september 2016

Tomaattikeitto

Hunajainen tomaattikeitto, Honeyed Tomato Soup Marak Akvanioth beDvash
(4-6 servings)

1 cup chopped onions (Hakattua sipulia kupillinen)
4 chopped garlic cloves (4 hakattua valkosipulikynttä)
2 tsps salt , (2 teelusikallista suolaa)
4 tbsps oliv oil (4 lusikallista oliiviöljyä)
1 cup water, (kuppi vettä)
½ tsp black pepper, (puoli teelusikallista mustaa pippuria)
2 tbsps honey, (2 lusikalliista hunajaa)
5 cups (1 liter) tomate juice, (yksi litra tomaattijuissia)

  • Heat oil in a large pan and gently saute´onions and garlic with the salt for 10 minutes, until translucent. Add remaining ingredients and simmer covered for 20 minutes. If a smooth consistence is preferred, blend. Serve hot or cold with croutons.

Suomeksi: Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja varovasti, vähässä öljyssä, paista sipulit suolan kera noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää muut ainekset ja kiehuta matalalla lämmöllä kannella peitettynä 20 minuuttia. Jos halutaan tasaisempaa konsistenssia, voi sekoitata. Tarjoa kuumana tai kylmänä soppaleipäpalojen kanssa (crouton).

PS. Tomaattijuissin teen lisäämällä 500 grammaa passeerattua tumaattia vettä niin että tilavuudeksi tulee 1 litra. Tomaattikeitossani ei ole valkosipulia mukana. Käytin vain yhden laadun sipulia.
Leipäpaloina käytän maissikekseistä murrettuja paloja. Suolamääräksi asetin vajaan 1 tlk. Hunajamäärä 2 tlk. Myös öljymäärän puolitin. Pohjolassa suolan tarve on vähäisempi kuin subtropiiksissa. (Engl. resepti on subtrooppiseen ilmastoon).
Muistiin 12.9. 2016Inga kommentarer: