Leta i den här bloggen

söndag 1 oktober 2017

E-aveniini on kauralle tyypillinen prolamiini

 Oma mielipiteeni  kauran ja vehnän  gltueenin erosta:
Vehnöän gluteeni on vahvemopi immunogeeni ja  ehkä tuhoaa nukkaa pahiten etc. Olen saanut käsityksen,että kaura aiheuttaisi  ehkä enemmänkin iho-oiretta kuten dermatitis herpetiformista, mtua  tästä ei ole tarkkaa  erittelyä. Tämä on minun käsitykseni. Kauran  "liimaisuus" gluteeniomianisuus on vähäisempi,  minkä huomaa leivottaessa, mutta   valkosolut voat tarkempia havaitsijoita kuin "leipurit".  Kauran siedon saa  selville  mahdollisesti ihotestein ja  valkosoluista, Koska sen vaikutuskohta on ihossa ja valkosoluissa.  Täytyy katsoa jos löytyy jotain aineistoa--- otan vain tästä prolamiinista sitaatin.itselläni kaura aiheutti iho-oireita  nuoruudesa  0-18 vuosien aikan kotona käytettiin kaurapuuroa. Siten menin opiskelemaan ja  jätin kaurapuuron.  Aloitin käyttää vehnää enemmän 1964 ja  nyt alkoi suolisto-oireet painottua  iho-oireiden lisäksi  noin 3-4 vuodessa. Siis kaurassa oli suolen kannalta jotain suojaavaa vaikutustakin. Vasta  1981  aloitin gluteenittoman dieetin. Moni seikkailee kauradieettinsä kanssa.  Enpä sano mitään, mutta en itse voi palata siihen infernaalisen iho-oireilun aikaan.

http://www.uniprot.org/uniprot/Q09114
Protein namesi
Recommended name:
Avenin-E
Alternative name(s):
Alpha-2 avenin
Avenin N9
Celiac immunoreactive protein 3
Short name:
CIP-3
Prolamin
OrganismiAvena sativa (Oat)
Taxonomic identifieri4498 [NCBI]
 

Inga kommentarer: