Vehnöän gluteeni on vahvemopi immunogeeni ja ehkä tuhoaa nukkaa pahiten etc. Olen saanut käsityksen,että kaura aiheuttaisi ehkä enemmänkin iho-oiretta kuten dermatitis herpetiformista, mtua tästä ei ole tarkkaa erittelyä. Tämä on minun käsitykseni. Kauran "liimaisuus" gluteeniomianisuus on vähäisempi, minkä huomaa leivottaessa, mutta valkosolut voat tarkempia havaitsijoita kuin "leipurit". Kauran siedon saa selville mahdollisesti ihotestein ja valkosoluista, Koska sen vaikutuskohta on ihossa ja valkosoluissa. Täytyy katsoa jos löytyy jotain aineistoa--- otan vain tästä prolamiinista sitaatin.itselläni kaura aiheutti iho-oireita nuoruudesa 0-18 vuosien aikan kotona käytettiin kaurapuuroa. Siten menin opiskelemaan ja jätin kaurapuuron. Aloitin käyttää vehnää enemmän 1964 ja nyt alkoi suolisto-oireet painottua iho-oireiden lisäksi noin 3-4 vuodessa. Siis kaurassa oli suolen kannalta jotain suojaavaa vaikutustakin. Vasta 1981 aloitin gluteenittoman dieetin. Moni seikkailee kauradieettinsä kanssa. Enpä sano mitään, mutta en itse voi palata siihen infernaalisen iho-oireilun aikaan.
http://www.uniprot.org/uniprot/Q09114
Protein namesi |
Recommended name:
Avenin-E
Alternative name(s):
Alpha-2 avenin
Avenin N9
Celiac immunoreactive protein 3
Short name:
CIP-3
Prolamin
|
Organismi | Avena sativa (Oat) |
Taxonomic identifieri | 4498 [NCBI] |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar