http://www.thekitchn.com/whats-date-sugar-and-how-do-you-use-it-243959
Taatelissa on kaliumia, rautaa, B-vitamiineja ja kuitua, siitä tehdään pastaa ja siirappia, sitä kuivataan ja siitä voidaan tehdä myös sokeria. Pystyykö taatelisokeri kilpailemaan kidesokerin kanssa leivonnaisissa ja onko sillä samaa ravintoarvoa kuin kokonaisilla taateleilla ?
Kirjoittajien ryhmä tutki asiaa, miten taatelisokeri tehdään ja millaista käyttöä sillä olisi ruoanlaitossa.
- Dates seem to be having their time in the superfood spotlight. Full of potassium, iron, B vitamins, and fiber, this sweet fruit is being churned into paste and syrup, and even being dried and turned into sugar. Does date sugar rival its granulated counterparts when it comes to baked goods, and does it hold the same nutritional power as whole dates? We did some digging to learn all about how date sugar is made and how we can (and cannot) use date sugar in the kitchen.
Mitä taatelisokeri on?
Taatelisokeria tehdään kuivatuista taateleista, joita jauhetaan hienon sokerin kaltaiseksi Koska sokerintekoon käytetään kokonaisia taateleita, joista on kivi poistettu, kuitu jättää sokeriin pieniä murusia, jotka eivät liukene kuumaan nesteeseen tai paistettaessa leivonnaista. Sillä on makea, erityinen voin kanssa kombinoidun aineen aromi, joka on paljon vivahteikkaampi kuin rukean sokerin aromi, vaikka se näyttää silmälle samanlaiselta. (Kommentti: Erittäin hyvää! Vaikea edes verrata mihinkään.. Olen tehnyt tällaista voin kanssa).
- What Is Date Sugar? Date sugar is made with dehydrated dates that are ground to resemble granulated sugar. Because whole, pitted dates are used to make the sugar, the presence of fiber leaves a tiny grit to the sugar that won't dissolve in hot liquids or baked goods. It has a sweet, butterscotch-like flavor that's much more nuanced than brown sugar, although it shares a similar appearance.
Taatelipalmusokerista.
Tätä termiä ei pidä sekoittaa taatelisokeriin, sillä " date palm sugar", "palmsugar" palmusokeri on tehty sokeripalmupuun mahlasta. Kuten valmistettaessa sokeria sokeriruovosta palmusokerimahla keitetään kunnes mahla kuivuu ja kiteytyy. Sillä ei ole samaa ravitsemuksellista kirjoa kuin taatelisokerilla. Sitä on sekä jalostettuna että jalostamattomana hienosokerilaatuna ja sitä voi käyttää leipomisessa 1:1. Joskus sitä myydän tiiviinä sokeritoppana.
What about date palm sugar? Not to be confused with date sugar, date palm sugar, or just palm sugar, is made from the sap of the sugar palm tree. Just like cane sugar, the sugar palm sap is boiled down until the sap is dry and crystalized. It does not have the same nutritional profile as date sugar. It comes in both refined and unrefined granulated varieties, which can be used 1:1 in baking recipes. It is sometimes sold in cones similar to piloncillo sugar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar