AVENIINISTA 2017 katsausta
PubMed hakulaitteella peptidisekvenssi ilmaistaan pikkukirjaimilla. mutta löysin toisen lähteen (UNIProtKB) mistä saa ISOILLA kirjaimilla ja se on helpommin luettavissa mielestäni.
ORIGIN https://www.ncbi.nlm.nih.gov/protein/AAA32715.1
61
121
181
//
-
Avenin-3 (220 aminohappoa)
Tämä
prolamiinirakenne on 220 aminohappoa. Ensin on 19 aminohapon
signaalipeptidi ja sitten on aminohapot 201-220. Siinä huomtaan 8
aminohapon (oktapeptidipituus) toistot (Tandem repeat): tämä pätkä on QQMLLQQQ ja se toistuu kahdesti. Sitten on 10 aminohapon (dekapeptidipituus) toistokerrat. Tämä pätkä on
MQQQQFFQPQ. Alla oleva peptidi on vielä prosessoituvaa muotoa.
Tämä on kauran prolamiinimuoto,jonka nimi on AVE3_AVESA10 20 30 40 50 MKTFLIFALL AMAATMATAQ FDPSEQYQPY PEQQQPILQQ QQMLLQQQQQ 60 70 80 90 100 MLLQQQPLLQ VLQQQLNPCR QFLVQQCSPV AVVPFLRSQI LQQSSCQVMR 110 120 130 140 150 QQCCRQLEQI PEQLRCPAIH SVVQAIIMQQ QQFFQPQMQQ QFFQPQMQQV 160 170 180 190 200 TQGIFQPQMQ QVTQGIFQPQ LQQVTQGIFQ PQMQGQIEGM RAFALQALPA 210 220 MCDVYVPPHC PVATAPLGGF
-
Otan vielä tekstiä Aveniini-E peptidistä (182 aminohappoa)
Sen nimi on AVEE_AVESA
Vaihtoehtoiset nimet englanniksi:
Avenin-E
Alternative name(s): Alpha-2 avenin, Avenin N9, Celiac
immunoreactive protein 3 Short name: CIP-3, Prolamin
Aiheuttaa alergisia reaktioita ihmiselle. On eräs keliakian syy . taudilla on nimiä keliakia sprue tai gluteenisensitiivinen enteropatia.
Rakenne ( engl)
1 – 182 | Avenin-E |
Feature key | Position(s) | DescriptionActions | Graphical view | Length |
---|---|---|---|---|
Repeati | 21 – 26 | 1; approximate | 6 | |
Repeati | 27 – 34 | 2; approximate | 8 | |
Repeati | 35 – 41 | 3Sequence analysis | 7 |
Regioni | 21 – 41 | 3 X 7 AA tandem repeats of P-F-V-Q-Q-Q-QSequence analysis |
10 20 30 40 50 TTTVQYNPSE QYQPYPEQQE PFVQQQPFVQ QQQQPFVQQQ QMFLQPLLQQ 60 70 80 90 100 QLNPCKQFLV QQCSPVAVVP FLRSQILRQA ICQVARQQCC RQLAQIPEQL 110 120 130 140 150 RCPAIHSVVQ AIILQQQQQQ QFFQPQLQQQ VFQPQLQQVF NQPQQQAQFE 160 170 180 GMRAFALQAL PAMCDVYVPP QCPVATAPLG GF
-
Avenin-F (43 aminohappoa)
http://www.uniprot.org/uniprot/Q09097
Vaihtoehtoiset nimet englanniksi:
Celiac immunoreactive protein2, CIP-2. Gamma-3 avenin. Prolamin.
Aiheuttaa alergisia reaktioita ihmiselle. On eräs keliakian syy . taudilla on nimiä keliakia sprue tai gluteenisensitiivinen enteropatia.
Allergenic protein. Causes allergic reaction in human. Are one of the causes of the celiac disease also known as celiac sprue or Gluten-Sensitive enteropathy.
Repeati | 21 – 26 | 1Sequence analysis | 6 | |
Repeati | 27 – 34 | 2; approximate | 8 | |
Repeati | 35 – 40 | 3Sequence analysis |
Regioni | 21 – 40 | 3 X 6 aa tandem repeats of P-F-V-Q-Q-QSequence analysis |
10 20 30 40 TTTVQYDPSE QYQPYPEQQE PFVQQQPPFV QQQQPFVQQQ EPF
-
Nimi: Avenin-A (36 aminohappoa)
Nimi: AVEA_AVESA.
Recommended name:
Avenin-A,
Alternative name(s): Celiac immunoreactive protein 1
Short name: CIP-1
Gamma-4 avenin,
Prolamin
Aiheuttaa alergisia reaktioita ihmiselle. On eräs keliakian syy .
taudilla on nimiä keliakia sprue tai gluteenisensitiivinen enteropatia.
Causes an allergic
reaction in human. Are one of the cause of the celiac disease, also
known as celiac sprue or gluten-sensitive enteropathy.
10 20 30 PSEQYQPYPE QQQPFLQQQP LELQQQQXXL VLFLQK
Muistiin 14. 10.2017
Huom. mielestäni keliakiassa on paljolti kysymys jostain endopeptidaasista jonka täytyisi ehtiä pilkkoa kaikki QP ja PQ kombinaatiot ja se ei ehdi ja niin pätkistä tulee allergeeneja. Jos syö vain vähäisen määrän kauraa, voi olla jotain entsyymiä, joka pystyy erottamaan kaikki aminohapot toisistaan niinkuin ruoansulatuksessa pitää, etteivät ne jää allergeeneina kiertämään vereen ja imusolujen tullattavaksi. esim pitkät QQQQQQQ ketjut vaikuttavat virukselta ja herättävät T-solut. Pitkät Q-pätkät sisältävät spontaanisti purkautuvaa ilmaista sidosenergiaa, jota mm. virukset käyttävät, joten se on virusten suosima aminohapporaeknne.Keho taas tunnistaa virukset T-soluilla. Jos turhaan tarjoaa keholle näitä ketjuja, tuhlaa T-solujaan.
Huom. mielestäni keliakiassa on paljolti kysymys jostain endopeptidaasista jonka täytyisi ehtiä pilkkoa kaikki QP ja PQ kombinaatiot ja se ei ehdi ja niin pätkistä tulee allergeeneja. Jos syö vain vähäisen määrän kauraa, voi olla jotain entsyymiä, joka pystyy erottamaan kaikki aminohapot toisistaan niinkuin ruoansulatuksessa pitää, etteivät ne jää allergeeneina kiertämään vereen ja imusolujen tullattavaksi. esim pitkät QQQQQQQ ketjut vaikuttavat virukselta ja herättävät T-solut. Pitkät Q-pätkät sisältävät spontaanisti purkautuvaa ilmaista sidosenergiaa, jota mm. virukset käyttävät, joten se on virusten suosima aminohapporaeknne.Keho taas tunnistaa virukset T-soluilla. Jos turhaan tarjoaa keholle näitä ketjuja, tuhlaa T-solujaan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar