Leta i den här bloggen

lördag 14 oktober 2017

Kauran Avena sativa-prolamiineista

AVENIINISTA   2017 katsausta  

PubMed hakulaitteella  peptidisekvenssi ilmaistaan pikkukirjaimilla. mutta löysin  toisen lähteen (UNIProtKB)  mistä saa ISOILLA kirjaimilla  ja se on helpommin luettavissa mielestäni. 
ORIGIN  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/protein/AAA32715.1
   
1
mktflifall amaatmataq fdpseqyqpy peqqqpilqq qqmllqqqqq mllqqqpllq
61
vlqqqlnpcr qflvqqcspv avvpflrsqi lqqsscqvmr qqccrqleqi peqlrcpaih
121
svvqaiimqq qqffqpqmqq qffqpqmqqv tqgifqpqmq qvtqgifqpq lqqvtqgifq
181
pqmqgqiegm rafalqalpa mcdvyvpphc pvataplggf
//
      • Avenin-3  (220 aminohappoa) 

Tämä prolamiinirakenne on 220 aminohappoa. Ensin on 19 aminohapon signaalipeptidi ja sitten on aminohapot 201-220. Siinä huomtaan 8 aminohapon (oktapeptidipituus)  toistot  (Tandem repeat):   tämä pätkä on QQMLLQQQ ja se toistuu kahdesti. Sitten on 10 aminohapon (dekapeptidipituus)  toistokerrat. Tämä pätkä on MQQQQFFQPQ. Alla oleva peptidi on vielä prosessoituvaa muotoa.
Tämä on kauran  prolamiinimuoto,jonka  nimi  on  AVE3_AVESA


        10         20         30         40         50
MKTFLIFALL AMAATMATAQ FDPSEQYQPY PEQQQPILQQ QQMLLQQQQQ 
        60         70         80         90        100
MLLQQQPLLQ VLQQQLNPCR QFLVQQCSPV AVVPFLRSQI LQQSSCQVMR 
       110        120        130        140        150
QQCCRQLEQI PEQLRCPAIH SVVQAIIMQQ QQFFQPQMQQ QFFQPQMQQV 
       160        170        180        190        200
TQGIFQPQMQ QVTQGIFQPQ LQQVTQGIFQ PQMQGQIEGM RAFALQALPA 
       210        220
MCDVYVPPHC PVATAPLGGF     
      • Otan vielä tekstiä Aveniini-E peptidistä (182 aminohappoa) 

 Sen nimi on AVEE_AVESA
Vaihtoehtoiset nimet englanniksi: 
Avenin-E Alternative name(s): Alpha-2 avenin, Avenin N9, Celiac immunoreactive protein 3 Short name: CIP-3, Prolamin

Aiheuttaa  alergisia reaktioita ihmiselle. On  eräs keliakian syy . taudilla on nimiä keliakia sprue tai gluteenisensitiivinen enteropatia. 

Causes an allergic reaction in human. Are one of the cause of the celiac disease, also known as celiac sprue or gluten-sensitive enteropathy.
Rakenne ( engl)
1 – 182 Avenin-E

Feature key Position(s) DescriptionActions Graphical view Length
Repeati 21 – 26 1; approximate
6
Repeati 27 – 34 2; approximate
8
Repeati 35 – 41 3Sequence analysis
7

Regioni 21 – 41 3 X 7 AA tandem repeats of P-F-V-Q-Q-Q-QSequence analysis
 10         20         30         40         50
TTTVQYNPSE QYQPYPEQQE PFVQQQPFVQ QQQQPFVQQQ QMFLQPLLQQ 
        60         70         80         90        100
QLNPCKQFLV QQCSPVAVVP FLRSQILRQA ICQVARQQCC RQLAQIPEQL 
       110        120        130        140        150
RCPAIHSVVQ AIILQQQQQQ QFFQPQLQQQ VFQPQLQQVF NQPQQQAQFE 
       160        170        180 
GMRAFALQAL PAMCDVYVPP QCPVATAPLG GF   
      • Avenin-F  (43 aminohappoa)

Nimi:  AVEF_AVESA
http://www.uniprot.org/uniprot/Q09097
Vaihtoehtoiset nimet englanniksi: 
Celiac immunoreactive protein2, CIP-2. Gamma-3 avenin. Prolamin.

Aiheuttaa  alergisia reaktioita ihmiselle. On  eräs keliakian syy . taudilla on nimiä keliakia sprue tai gluteenisensitiivinen enteropatia. 
Allergenic protein. Causes allergic reaction in human. Are one of the causes of the celiac disease also known as celiac sprue or Gluten-Sensitive enteropathy.
Repeati 21 – 26 1Sequence analysis
6
Repeati 27 – 34 2; approximate
8
Repeati 35 – 40 3Sequence analysis
Regioni 21 – 40 3 X 6 aa tandem repeats of P-F-V-Q-Q-QSequence analysis



        10         20         30         40 
TTTVQYDPSE QYQPYPEQQE PFVQQQPPFV QQQQPFVQQQ EPF 
      • Nimi: Avenin-A (36 aminohappoa)

http://www.uniprot.org/uniprot/Q09095
Nimi: AVEA_AVESA.
Recommended name:
Avenin-A, Alternative name(s): Celiac immunoreactive protein 1
Short name: CIP-1
Gamma-4 avenin, Prolamin

Aiheuttaa  alergisia reaktioita ihmiselle. On  eräs keliakian syy . taudilla on nimiä keliakia sprue tai gluteenisensitiivinen enteropatia. 
Causes an allergic reaction in human. Are one of the cause of the celiac disease, also known as celiac sprue or gluten-sensitive enteropathy.

        10         20         30 
PSEQYQPYPE QQQPFLQQQP LELQQQQXXL VLFLQK 
  
Muistiin 14. 10.2017
Huom. mielestäni keliakiassa on paljolti kysymys jostain endopeptidaasista jonka täytyisi ehtiä pilkkoa kaikki QP ja  PQ  kombinaatiot ja se ei ehdi ja niin pätkistä tulee allergeeneja. Jos syö vain vähäisen määrän kauraa, voi olla jotain  entsyymiä, joka pystyy  erottamaan kaikki aminohapot toisistaan niinkuin ruoansulatuksessa pitää, etteivät  ne jää allergeeneina kiertämään vereen   ja imusolujen  tullattavaksi.   esim  pitkät QQQQQQQ ketjut  vaikuttavat virukselta ja herättävät T-solut. Pitkät Q-pätkät sisältävät  spontaanisti purkautuvaa ilmaista  sidosenergiaa, jota  mm. virukset käyttävät, joten  se on virusten suosima aminohapporaeknne.Keho taas tunnistaa  virukset  T-soluilla. Jos turhaan  tarjoaa keholle näitä ketjuja, tuhlaa T-solujaan.

Inga kommentarer: