Nyt muuten huomaan yhden seikan.
Käytän vähän keltaista maissia ja joskus maissitärkkelystä. Kerran poimin maissipellolla maissitähkiä ämpärillisen ja kotona poistin tuoreiden maissien kuoria ja kuorissa olevia tupsuja ja vihneitä ja huomasin, että niille olin jollain tavalla kontaktiallerginen enkä voinut käsittää, miksi koska kyse oli maissista, jonka pitäisi olla ns. gluteeniton luonnostaan.
Mutta nyt kun katselen tätä rakennetta, huomaan siinä aika monta kappaletta Q glutamiinia ja P proliinia, jopa pitkänä sarjana kuten QPPPP a monta PPP jaksoa, PQP, QQP, PQ, QQ, QQQPQ, joita kaikkia pidetään kyllä silmällä. Antigeeniksi jääneet palat tosin vaativat kaiketi ainakin 8 aminohapon pätkän joten saataa olla että näsitä ei jää niin pitkiä patkiä tarjota T-solujen tunnistajilla. Muta se ei sulje pois sitä mahdollisututa että tällaisia kiertää veressä ja pääsee elimistöön. Pitää katsoa vähän tärkemmin maissiallergioita, ehkä lektiinejäkin. olen käyttänyt maissia yleensä alunperin riisipiirakan osana taikinassa 1:10 maissi: riisi korkeintaan. jota saan ravintoarvon korkeammaksi piirakoista, muta varsinaisesti en koe maissia mitenkään kovin maittavana, niin että valitsisin automaattisesti ensi sijalle.
10 20 30 40 50 MRVLLVALAL LALAASATST HTSGGCGCQP PPPVHLPPPV HLPPPVHLPP 60 70 80 90 100 PVHLPPPVHL PPPVHLPPPV HVPPPVHLPP PPCHYPTQPP RPQPHPQPHP 110 120 130 140 150 CPCQQPHPSP CQLQGTCGVG STPILGQCVE FLRHQCSPTA TPYCSPQCQS 160 170 180 190 200 LRQQCCQQLR QVEPQHRYQA IFGLVLQSIL QQQPQSGQVA GLLAAQIAQQ 210 220 LTAMCGLQQP TPCPYAAAGG VPH
ZEIN-alpha ZEA1_MAIZE 235 aa.
http://www.uniprot.org/uniprot/P24449
10 20 30 40 50 MAAKIFCLLM LLGLSASAAT ATIFPQCSQA PIASLLPPYL SPAVSSVCEN 60 70 80 90 100 PILQPYRIQQ AIAAGILPLS PLFLQQSSAL LQQLPLVHLL AQNIRAQQLQ 110 120 130 140 150 QLVLANVAAY SQQQQFLPFN QLAALNSAAY LQQQQLLPFS QLTAAYPQQF 160 170 180 190 200 LPFNQLAALN SAAYLQQQQL LPFSQLAVVS PAAFLTQQQL LPFYLHAVPN 210 220 230 AGTLLQLQQL LPFNQLALTN PAAFYQQPII GGALF
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar