Onko maissiallergiaa?
https://www.allergia.fi/allergiat/ruokayliherkkyys/siemenet/
Mexikossa maissi on pääravintoaine. jos sen lyhyet alle 6 aminohapon toksiset peptidit aiheuttavat tautia, luulisi että Mexikossa on havaittavissa
jotain siihen viittaavaa. Maissin paljo määrä voi olla toxinen. .JOS maissi osoittautuu keliakian syyksi, henkilöt ovat todella ERITTÄIN gluteenisensitiivisiä . Toisalta maissjauhoisa voi olla myös lisäksi varsinaisia kontaminaatiojyviä. Mexikon kanantaisi siirtyä riisikantaan ja suosia perunaa. Mexikon väkiluku 120 miljoonaa.
Maissi (Zea mays) kuuluu Poaceae-heimoon (heinäkasvit) vehnän, ohran, rukiin ja kauran tavoin. Siitä on toistaiseksi karakterisoitu neljä allergeenia. Maissiallergia on Suomessa hyvin harvinainen. Ristiallergia on yleistä riisiin ja mahdollista mutta hyvin harvinaista muihin edellä mainittuihin viljakasveihin.
MEXIKO
1.
2.
Rev Alerg Mex. 2006 Nov-Dec;53(6):207-11.
https://www.allergia.fi/allergiat/ruokayliherkkyys/siemenet/
Mexikossa maissi on pääravintoaine. jos sen lyhyet alle 6 aminohapon toksiset peptidit aiheuttavat tautia, luulisi että Mexikossa on havaittavissa
jotain siihen viittaavaa. Maissin paljo määrä voi olla toxinen. .JOS maissi osoittautuu keliakian syyksi, henkilöt ovat todella ERITTÄIN gluteenisensitiivisiä . Toisalta maissjauhoisa voi olla myös lisäksi varsinaisia kontaminaatiojyviä. Mexikon kanantaisi siirtyä riisikantaan ja suosia perunaa. Mexikon väkiluku 120 miljoonaa.
Maissi (Zea mays) kuuluu Poaceae-heimoon (heinäkasvit) vehnän, ohran, rukiin ja kauran tavoin. Siitä on toistaiseksi karakterisoitu neljä allergeenia. Maissiallergia on Suomessa hyvin harvinainen. Ristiallergia on yleistä riisiin ja mahdollista mutta hyvin harvinaista muihin edellä mainittuihin viljakasveihin.
MEXIKO
1.
Rev Gastroenterol Mex. 2013 Oct-Dec;78(4):201-2. doi: 10.1016/j.rgmx.2013.12.001.
[Celiac disease in Mexico: describing the tip of the iceberg?].
[Article in Spanish]
Comment on
- [Celiac disease in children from the northwest of Mexico: clinical characteristics of 24 cases]. [Rev Gastroenterol Mex. 2013]
- PMID:
- 24342242
- DOI:
- 10.1016/j.rgmx.2013.12.001
- [Indexed for MEDLINE]
2.
Rev Alerg Mex. 2006 Nov-Dec;53(6):207-11.
Maize (Zea mays): allergen or tolerogen? Participation of the cereal in allergic disease and positivity incidence in cutaneous tests.
Abstract
BACKGROUND: The maize (zea mays) is considered one of the fundamental nutrients in the diet of the Mexican population. It can cause allergic reactions, according to reports from countries other than Mexico.
OBJECTIVE: To know the participation of maize in the etiology of allergic disease and the incidence of positivity to its antigens by cutaneous tests, in Mexican patients.
METHODS: Six hundred sixty-one patients were studied. There were obtained a complete clinical history and samples for laboratory tests, as well as the results of cutaneous tests.
RESULTS: Of 661 patients, 56 (8.5%) manifested allergic symptoms attributable to maize, which correlated (p < 0.0001) with a positive cutaneous response to its antigens. Fifty (88%) of them worked with maize and had a significant relative risk value (RR=102). The remaining six patients did not work with maize, four of them were included in the group who had a positive response for both allergens (n = 25), and two in that one with positive response for only one of these allergens (n = 100).
CONCLUSIONS: The low frequency (8.5%) to which the allergic disease was attributed to maize, and the strong association (88%) with workers of maize induce us to consider the influence of some differences concerning to the cereal, such as physical characteristics, years and frequency to contact with, and specially to its entrance route. In fact, it plays an important role in the development of either toleragenic or immunogenic response to an antigen.
3. Vaikka mexikossa käytetäänmaissai pääravintoaineena, keliakian esiintyvyys on samoisa prosenteissa kuin täällä Pohjoisessa jossa on toxiset viljat pääravinotaineina.
0,5- 3% 120 miljoonan kansasta tekee 0,6- 3.6 miljoonaa sairasta keliakiaa. Sitten vielä sanotaan että kyse on ehkä vain äävuoren huipusta nämä diagnosoidut. Tämä mielestäni asettaa maissin kyseenalaiseena asemaan. Jotain kuitenkin on siinä vinossa keliakia-asian suhteen. lisäksi monilla on samalla T1DM, mikä sekin viittaisi pienten toksisten peptidien osuuteen, koska betasolutkin vaativat vapaita glutamiinihappo- glutamiini muuntoreaktioita ilman vasta-aineita transglutaminaasin tasossa.
4.
J Clin Gastroenterol. 2006 Sep;40(8):697-700.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar