Leta i den här bloggen

måndag 16 oktober 2017

Ruis ja secaliini

RUIS, ruotsiksi RÅG, englanniksi RYE.
Rukiin prolamiinit ovat  omega ja gamma secaliineja vuoden 1998 tietämyksen mukaan.
Katson mitä niistä nykyään löytyy.


 
RUKIIN SEKALIINIT ja muut prolamiinit

Int J Exp Pathol. 2016 Aug;97(4):303-309. doi: 10.1111/iep.12199. Epub 2016 Sep 23.

LÄHDE: Coeliac disease: immunogenicity studies of barley hordein and rye secalin-derived peptides.

Wahab WA1, Šuligoj T2, Ellis J2, Côrtez-Real B2, Ciclitira PJ3.

Tiivistelmä. Keliakia on tulehduksellinen häiriö ohutsuolessa, Siihen sisältyy poikkeava adaptiivnen immuniteetti, jossa HLA-DQ2 tai DQ8 molekyylit esittävät gluteeniherkille T-soluille CD toxista gluteenipeptidiä

      • Abstract Coeliac disease (CD) is an inflammatory disorder of the small intestine. It includes aberrant adaptive immunity with presentation of CD toxic gluten peptides by HLA-DQ2 or DQ8 molecules to gluten-sensitive T cells.

On oletettu, että eräs omega-gliadiini/ C-hordeiinipeptidi (QPFPQPQQPIPQ) ja rukiista peräisin oleva secaliinipeptidi (QPFPQPQQPIPQ) ovat toksiset T-soluille keliakiataudissa koska seuraa positiivisia tuloksia, , kun keliakiapotilaiden perifeerisiä T-solujen määritetään.
  • A ω-gliadin/C-hordein peptide (QPFPQPEQPFPW) and a rye-derived secalin peptide (QPFPQPQQPIPQ) were proposed to be toxic in CD, as they yielded positive responses when assessed with peripheral blood T-cell clones derived from individuals with CD.
Tutkijat koettivat määrittää kandidaatipeptidien immunogeenisyyttä käyttämällä keliakiapotilaiden ophustuolibiopsioista saatuja gluteenisensitiivisiä T-solulinjoja. He koettivat myöskin selvittää mahdollisia ristireaktioita vehnän gluteenille sensitiivisistä T-solulinjoista käyttämällä pepsiini- trypsiinillä sulatettuja ohran hordeiineja (PTH) ja rukiin sekaliineja (PTS). Syntetisoidut kandidaattipeptidit deamindoituivat kudoksen transglutaminaasin tTG) vaikutuksesta. ( Q muuttuu E:ksi)
  • We sought to assess the immunogenicity of the candidate peptides using gluten-sensitive T-cell lines obtained from CD small intestinal biopsies. We also sought to investigate the potential cross-reactivity of wheat gluten-sensitive T-cell lines with peptic-tryptic digested barley hordein (PTH) and rye secalin (PTS). Synthesised candidate peptides were deamidated with tissue transglutaminase (tTG).
Kehiteltiin gluteenisensitiivisiä T-solulinjoja viljelemällä keliakiapotilaiden ohutsuolen biopsianäytteitä yhdessä pepsiini-tryptiini gluteiinin ( (PTG), PTH tai PTS kanssa. Antigeenin esittämiseen mukana myös autologisia PBMCs. Stimulaation merkitsijät määritettiin mittaamalla suhteellinen solujen proliferaatio tritiumilla merkatun tymidiinin inkorporoitumisesta
  • Gluten-sensitive T-cell lines were generated by culturing small intestinal biopsies from CD patients with peptic-tryptic gluten (PTG), PTH or PTS, along with autologous PBMCs for antigen presentation. The stimulation indices were determined by measuring the relative cellular proliferation via incorporation of 3 H-thymidine.
Suurin osa T-solulinjoista reagoi tutkittuihin peptideihin. Oli myöskin ristireaktiivisuutta gluteenisensitiivisten T-solulinjojen ja hordeiini-, gliadiini- ja secaliini-peptidien kesken. Nämä CD- antigeeni -sensitiiviset T-solulinjat ( Antigeenit PTH, PTS, ohran hordeiini ja rukiin secaliinijohdannainen) stimuloituivat positiivisesti PTG:stä; omega-gliadiini/C-hordeiini ja rukiin sekaliinijohdannainen ovat immunogeenisia gluteenisensitiivisille T-solulinjoille ja niitä mahdollsesti esiintyy vehnässä, rukiissa ja ohrassa. Muitakin CD toxisia peptidejä saattaa olla osallisena.



  • The majority of T-cell lines reacted to the peptides studied. There was also cross-reactivity between wheat gluten-sensitive T-cell lines and the hordein, gliadin and secalin peptides.
  • PTH, PTS, barley hordein and rye secalin-derived CD antigen-sensitive T-cell lines showed positive stimulation with PTG. ω-gliadin/C-hordein peptide and rye-derived peptide are immunogenic to gluten-sensitive T-cell lines and potentially present in wheat, rye and barley. Additional CD toxic peptides may be shared.
© 2016 The Authors. International Journal of Experimental Pathology © 2016 International Journal of Experimental Pathology.

KEYWORDS:

antigen presentation; coeliac disease; gluten; small intestinal T-cell lines
PMID:
27659035
PMCID:
PMC5061761
DOI:
10.1111/iep.12199
[Indexed for MEDLINE]

Inga kommentarer: