Leta i den här bloggen

torsdag 4 juni 2015

Abstrakti 135, vuodelta 1996.IN: All on Coeliac Disease. The 7.th International Symposium On Coeliac Disease

Seitsemännen kansainvälisen keliakiasymposiumin ( 5- 7. syyskuuta  1996 Tampere (FINLAND)  abstrakti numero 135 löytyy nyt PubMed hakulaitteella ja on seuraava:
Muistiinpanovihossani on  tästä abstraktin aiheesta myös luento-osuus näiltä tutkijoilta.  He olivat  saaneet hajoitettua entsymaatisesti pepsiinillä ja trypsiinillä Durumvehnän  proteiinien gliadiinsita fraktioita, joissa koeputkitutkimusten ( in vitro) mukaan  ei ollut toksista vaikutusta  suolen  soluun. He alkoviat  tarkemmin tutkia  peptidin  sisäraeknenta ja päätyivät   kymmenen aminohapon jaksoon. He merkkasivat tämän B-fraktioksi, jonka molekyylipaino oli 1157, 5 ja kutsuivat tätä peptidiä  tällä nimelläkin 1157,5.  He syntetisoivat sitä  pätkää jonka aminohapot olivat (H2)N-QQPQDAVQPF-COOH. He huomsivat että  fraktio B esti frraktio C:n toksisuuden  koeputkessa, kun tutkittiin suolisolun suhteen.  He sanoivat luennossaan että mahdollsesti on löydettävissä jokin peptidirakenne, joka  avustaisi gluteiinitoksisuuta vastaan in vivo ( elävässä kehossa, eräänlainsen tulevaisuuden "suojapeptidi". Sen verran kiinnosotava  asia, että katson miten  tämän  outolaisen gliadiinipeptidin  tietellinen jatko  sitten oli. Vai katosiko  tämä tieteenhaara   netistä. Itse alan olla sitä mieltä, että vilja pitää  hajoittaa  peptidijaksoista, jotka ovat  toksisia, jo ennen kuin ihmiset syö ne. Silloin et tarvitsisi  esim odotaa että lapset syövtä  ensin 2- 4 vuotta väärää ruokaa,   ja sitten yhtäkkiä   teho-osaston tasolta asit   koetetaan diagnosoida onko suolen pinta vielä ehjä. Tulisi yhteiskunnalle  havlemmaksi  hydrolysoida   prolamiinit valmiiksi ja samalla riittäisi kyllä koko maailmalle  ruokaakin paremmin kun  prolamiinit  on tehty  saatavaan muotoon.  maailman tergeystilanne kohentuisi olennaisesti ja syöpä vähenis, saati siten allergiat ja suolsitotaudit.  kaikki vilja pitäisi tosiaan käyttää uusissa  viljan käsittelytehtaissa . Eihän sitä enää syödä perunasta sen salaatillista antia.  Monessa   juureksessakin on kovasti toksiineja ja ne ovat kuitenkin stapelvara-

Vuodelta 2000 löytyy vielä yksi tarkennustutkimus asiasta.  ja siinä mainitaan peptidirakenteen aminohapot.
Vuoden 1996  abstraktia edelsi  peptidin  agglutinaation estokyvyn  tutkimukset kooeputkessa   vehnän, ohran, rukiin ja kauran prolamiinien  agglutinaatiovoimia vastaan. 
MAC =  Minimal Concentration of Cell Agglutination ( mg/L)
MIC = Minimal Concentration required  to complete Inhibition of Cell agglutination induced  by a peptide  concentration 6 x higher than the  minimal concentratioon needed to agglutinate practically all the cells.

Abstraktin  työ johti  tarkentaviin jatkotutkimuksiin, joista on artikkeli vuodelta 2000. 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10771132
 Näyttää siltä että löytöpeptidillä  on  edelleen mainetta  aglutinaation estäjänä koeputkessa. 

LÄHDE:
All on Coeliac Disease. Editors Pekka Collin, markku Mäki.  Free paper Abstracts. Seventh International Symposium on Coeliac Disease. September 5-7, 1996. Tampere Hall, Tampere Finland ISBN 952-9705-07-7

Inga kommentarer: