Leta i den här bloggen

tisdag 2 juni 2015

Onko kyse vain entsymaattisesta vajeesta?

Ravinnon gluteeni on evoloitunut , mutta  entsyymikapasiteetti ihmisessä ei.

Tässä näyttää joku tehneen  lääkkeellisen entsyymin gluteenin pilkkomiseksi. Katsokaapa :
http://www.nutridesk.com.au/enzymes-digestion-intestine-digestive-absorption.phtml

 Periaate on  kuten esim.  näin:  Jos insuliinia puuttuu, ei hätää , syö vain niin paljon kuin haluat niin sitten asetetaan insuliini vastaamaan tilannetta. - (  Niinkuin ruotsiksi sanotaan paarataan insuliini ja  hiilihydraatit)

  Samaa on ajateltu gluteenin suhteen. Mutta tuo entsyymihirviö  jo kuvassa näyttää aika moiselta uudelta allergeeniltä.

Mielestäni- jos teoria ihmiskuntaentsyymin heikentymisestä olisi oikea, tulisi testata mikä on ihmiskunnan  gluteenin  sulatuskyky normaalisti,  ja muokataan   prolamiinipitoiset viljat  entsymaattisen kapasiteetin mukaisiksi.

Saattaa olla että  suurimmalla osalla  gluteenia syövistä  gluteeni ei ehdi pilkkoutua koskaan  täydellisesti   osiinsa aminohapoiksi,  vaan  ehkä joko poistuu kehosta  peptidifragmentteina tai tulehdussolut  pilkkovat ja fagit syövät  ne antigeeneina ilman  suurempia vaivoja.

  Suurin osa ihmisistä on tottunut vaivoihinsa, pitämättä mitenkään tilannetta  normaalista poikkeavana. Kaikkien  immuunipuolustus ei omaa  tunnistusmolekyylejä gluteenille.

 Olisi loogista että keliaakikoista useimmat  olisivat A+ veriryhmäisiä,  joilla on  hämmästyttävä  repertuaari  reagointivalmiita tunnistajia. Liekö katsottu  veriryhmiä tässä asiassa.
HLA alue ei ole kuitenkaan katsottu omaksi veriryhmäkseen. 

Inga kommentarer: