Nyt muuten huomaan yhden seikan.
Käytän vähän keltaista maissia ja joskus maissitärkkelystä. Kerran poimin maissipellolla maissitähkiä ämpärillisen ja kotona poistin tuoreiden maissien kuoria ja kuorissa olevia tupsuja ja vihneitä ja huomasin, että niille olin jollain tavalla kontaktiallerginen enkä voinut käsittää, miksi koska kyse oli maissista, jonka pitäisi olla ns. gluteeniton luonnostaan.
Mutta nyt kun katselen tätä rakennetta, huomaan siinä aika monta kappaletta Q glutamiinia ja P proliinia, jopa pitkänä sarjana kuten QPPPP a monta PPP jaksoa, PQP, QQP, PQ, QQ, QQQPQ, joita kaikkia pidetään kyllä silmällä. Antigeeniksi jääneet palat tosin vaativat kaiketi ainakin 8 aminohapon pätkän joten saataa olla että näsitä ei jää niin pitkiä patkiä tarjota T-solujen tunnistajilla. Muta se ei sulje pois sitä mahdollisututa että tällaisia kiertää veressä ja pääsee elimistöön. Pitää katsoa vähän tärkemmin maissiallergioita, ehkä lektiinejäkin. olen käyttänyt maissia yleensä alunperin riisipiirakan osana taikinassa 1:10 maissi: riisi korkeintaan. jota saan ravintoarvon korkeammaksi piirakoista, muta varsinaisesti en koe maissia mitenkään kovin maittavana, niin että valitsisin automaattisesti ensi sijalle.
10 20 30 40 50
MRVLLVALAL LALAASATST HTSGGCGCQP PPPVHLPPPV HLPPPVHLPP
60 70 80 90 100
PVHLPPPVHL PPPVHLPPPV HVPPPVHLPP PPCHYPTQPP RPQPHPQPHP
110 120 130 140 150
CPCQQPHPSP CQLQGTCGVG STPILGQCVE FLRHQCSPTA TPYCSPQCQS
160 170 180 190 200
LRQQCCQQLR QVEPQHRYQA IFGLVLQSIL QQQPQSGQVA GLLAAQIAQQ
210 220
LTAMCGLQQP TPCPYAAAGG VPH
ZEIN-alpha ZEA1_MAIZE 235 aa.
http://www.uniprot.org/uniprot/P24449
10 20 30 40 50
MAAKIFCLLM LLGLSASAAT ATIFPQCSQA PIASLLPPYL SPAVSSVCEN
60 70 80 90 100
PILQPYRIQQ AIAAGILPLS PLFLQQSSAL LQQLPLVHLL AQNIRAQQLQ
110 120 130 140 150
QLVLANVAAY SQQQQFLPFN QLAALNSAAY LQQQQLLPFS QLTAAYPQQF
160 170 180 190 200
LPFNQLAALN SAAYLQQQQL LPFSQLAVVS PAAFLTQQQL LPFYLHAVPN
210 220 230
AGTLLQLQQL LPFNQLALTN PAAFYQQPII GGALF
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar