Leta i den här bloggen

onsdag 18 oktober 2017

Taatelin antia kutsutaan Raamatussa mesi- nimellä (meged) . Mitä on taatelisokeri?

Olen oppinut pitämään  taateleista, sillä ne ovat virkistäviä hedelmiä varinkin kuumassa ilmassa, utta kautat vuoden antavat voimia. Mikä on taatelin salaisuus? Löysin hyvän artikkelin ja käännän siitä jonkin asian.  Raamatun mesi (meged) on joskus käännetty suomeksi sanalla hunaja, mutta tarkoitetaan kuitenkin tätä taatelimettä., joka on suomalaiseklle  vaikeampi käsite ennenkuin sitä on maistanut.

http://www.thekitchn.com/whats-date-sugar-and-how-do-you-use-it-243959
Taatelissa on  kaliumia, rautaa, B-vitamiineja ja kuitua, siitä tehdään  pastaa ja siirappia, sitä kuivataan ja siitä voidaan tehdä myös sokeria.   Pystyykö taatelisokeri kilpailemaan kidesokerin kanssa leivonnaisissa ja onko sillä samaa ravintoarvoa kuin kokonaisilla taateleilla ?
Kirjoittajien ryhmä tutki asiaa, miten taatelisokeri tehdään ja millaista käyttöä sillä olisi  ruoanlaitossa.
  • Dates seem to be having their time in the superfood spotlight. Full of potassium, iron, B vitamins, and fiber, this sweet fruit is being churned into paste and syrup, and even being dried and turned into sugar. Does date sugar rival its granulated counterparts when it comes to baked goods, and does it hold the same nutritional power as whole dates? We did some digging to learn all about how date sugar is made and how we can (and cannot) use date sugar in the kitchen. 

Mitä taatelisokeri on?  

Taatelisokeria tehdään kuivatuista taateleista, joita jauhetaan hienon sokerin kaltaiseksi   Koska  sokerintekoon käytetään kokonaisia taateleita, joista on kivi poistettu, kuitu jättää sokeriin pieniä murusia, jotka eivät liukene kuumaan nesteeseen tai paistettaessa   leivonnaista.  Sillä on makea, erityinen voin kanssa kombinoidun aineen  aromi, joka on paljon vivahteikkaampi kuin rukean sokerin aromi, vaikka se  näyttää silmälle samanlaiselta.  (Kommentti:  Erittäin  hyvää! Vaikea edes verrata mihinkään.. Olen tehnyt tällaista voin kanssa).

  • What Is Date Sugar? Date sugar is made with dehydrated dates that are ground to resemble granulated sugar. Because whole, pitted dates are used to make the sugar, the presence of fiber leaves a tiny grit to the sugar that won't dissolve in hot liquids or baked goods. It has a sweet, butterscotch-like flavor that's much more nuanced than brown sugar, although it shares a similar appearance.

 Taatelipalmusokerista.

Tätä termiä  ei pidä sekoittaa  taatelisokeriin, sillä " date palm sugar", "palmsugar"  palmusokeri on tehty sokeripalmupuun mahlasta. Kuten valmistettaessa sokeria  sokeriruovosta  palmusokerimahla keitetään kunnes mahla kuivuu ja kiteytyy. Sillä ei ole samaa ravitsemuksellista kirjoa kuin taatelisokerilla.  Sitä on sekä  jalostettuna että  jalostamattomana hienosokerilaatuna  ja sitä voi käyttää leipomisessa 1:1. Joskus sitä myydän  tiiviinä  sokeritoppana.

  • What about date palm sugar? Not to be confused with date sugar, date palm sugar, or just palm sugar, is made from the sap of the sugar palm tree. Just like cane sugar, the sugar palm sap is boiled down until the sap is dry and crystalized. It does not have the same nutritional profile as date sugar. It comes in both refined and unrefined granulated varieties, which can be used 1:1 in baking recipes. It is sometimes sold in cones similar to piloncillo sugar.



Inga kommentarer: