Leta i den här bloggen

torsdag 5 oktober 2017

Sivulöytö lektiinitiestä punkkitieteestä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005396623.html

Tutkimuksessa selvisi myös, että väestössä yleinen immuunipuutos näyttäisi altistavan borrelioosille. Tämä niin sanottu lektiinitien puutos on noin joka neljännellä ihmisellä.

”Se ei varsinaisesti tarkoita mitään suurta sairastumisriskiä  (borrelioosiin) . Jos puutos on olemassa, ihminen ei heti borreliaa elimistöönsä saatuaan sairastu tautiin, mutta se on mahdollinen selittävä tekijä. Se vaatii vielä lisäselvittelyä”, Feuth sanoo.

Lääketieteen lisensiaatti Eeva Feuthin väitöstutkimus Lyme borreliosis in Finland – studies on environmental exposure, disease susceptibility and epidemiology tarkastetaan Turun yliopistossa ensi viikon perjantaina. 

...
KOMMENTTI:
Otin tämän tiedon tähän gluteeniblogiin, sillä minusta   lektiinien osuus on tuossa keliakiassa mukana, siis lektiinitien kautat tapahtuva reaktio. Tässä olisi Suomessa  lektiinitien  puuttumisen valiutumaa tapahtunut sSuomen aknsassa ja luulen että se on  seurausta  vuosisataisesta gluteeniviljojen suosimisesta- ne yksilöt  selviävät paremmi,  jotka eivät reagoi ruokaansa lektiinitiellä, vaan ovat  vehnän takia  osittain anergisia.   Tällaiset  henkilöt  hyötyvät  vehnän vähentämisestä vaikka  eivät ole  traditionaalisesti tunnsitettuja   keliakikoita. He saavat paremman immuunivasteen, arvelen.  Mutta miten pääsee tähän asiaan käsiksi?

Omasta puolestani voin sanoa että  sanon itse "lektiinireaktioiksi" kaikkia niitä joissa jokin  hedelmän kuori, tabletin pinta, tarkertuu kurkkuuni ja ruokatorveen- vaikka  olisivat  perinteisesti8 ajatellen  luonnostaan  gluteenittomia.  Näitä lektiinipintoja on minulle henkilökohtaisesti  aubergine pinta,  tähtihedelmän pintakuori,   jokin omega-3 kapselin pinta.  Siis sanon  jo vuosia niitä "lektiiniasioiksi".
 Vehnäjauho käsille ja hengitykseen  aiheuttaa  reaktion, joka ajan mittaan varsinkin jos on hengittänyt  vehnä pölyä,   rikkoo  sellaisia kohtia kehossa, missä on  erityismuodostumia, esim sormien ja varpaitten   nenän pieli,  kynsinauhakohdat,  ulkokorvan  ihon taivepinnat.  Ja sellaisella  ei sanota olevan mitään tekemistä   kunniallisen  endoskopoidun keliakian kanssa sinänsä.

Inga kommentarer: