Leta i den här bloggen

fredag 6 oktober 2017

Miten vähentää lektiinireaktioita

On ilmeistä, että lektiinireaktiot ovat sellaisia, joihin tuskin tapahtuu desensibilisoitumsita. Arvelen näin siitä säännöstä, mikä Mooseksen laissa annettiin: Syötävät hedelmät pitää kuoria.
Lektiinit ovat nimittäin kuorissa.
Nykyihminen taas ainakin Pohjoismaissa syökuoret. katsotaan että niissä on paljon antioksidantteja.
Kuorimisen lisäksi on kyllä keinoa ruoan valmistuksessa  vähentää lektiinejä: hedelmä, josta tulee haittareaktioita, voidaan kuumentaa  mikrossa, esim omenat minuutin.  muta luonollisesti maussa tapahtuu muuntumista.  rakenteen denaturoituminen, struktuurin muutos vähentää yleensä ihmisen reagoimista näihin lektiinitekijöihin kuten  myös proteiiniantigeenejä vastaan.
 Lektiinien takia  vehnäjauhotjen käsittely tai leipomopöly on toisille ihmisille pahoja reaktioita aiheuttava, vaikka  henkilö voisi  syödä uunissa valmistettua pullaa  ainakin jossain määrin oireetta.
Tämä alue on nimittäin  niin valtavan laaja, ja jokainen on yksilöllinen  immunologisen puolustuksensa suhteen, jtoen on paras vain kirjoittaa  vihkoon muistiin saamansa reaktiot elämänsä aikana. Ruoka-ainereaktiot ovat sellaisia, että niitä ei luonnostaan muista. Syöminen on niin  vaistonomainen toiminta,  että se ei  käytä paljon  kortikaalista muistinlataumislaitteistoa. Kortikaalista taas on kirjoittaa muistiin  allergiset reaktiot

Mutta hyvä tapa on se hedelmien  hyvä peseminen  ennen syömistä,  kuoriminen, sienien ryöppääminen.  hedelmien peseminen voi poistaa kuorista muitakin  vieraita aineksia, josita voi tulla jotain hankaluutta. Kuorimisessa ehkä vähentää  torjunta-aineita, jotka ovat rasvaliukoisia,. Kuoret ovat erikoisia   vaharakenteita. ( Näistä  vahoista olen  kirjoittanut rasvahappoblogeissa ja kuidusta  tehdessäni muistiinpanoja. Täytyypä varmaan  asettaa lektiiniasia  siihen blogiin  ja yleensäkin katsoa  esiin onko lektiinireaktioiden  hoidosta  joitain uutta löydettävää   Vanhan Testamentin ja dietetiikan kurssin jälkeen.



Inga kommentarer: